Dag 1 – Presentera mig själv.

Om inte jag har presenterat mig ordentligt redan och ni inte vet så mycket om mig redan så ska jag göra det nu. Mitt namn är Soraia, jag är 19 år gammal och bor i Husby som ligger norr om Stockholm. Är ursprungligen från Somalia och föddes där, bodde där i 1,5 år innan vi var tvugna att flytta p.g.a. krig.

Jag har tre yngre syskon som bor hemma och två äldre som har flyttat ut. Min familj är det jag uppskattar mest i livet, skulle göra allt för de. Bor hemma nu och planerar att göra det ett tag framöver, åtminstone tills jag är klar med mina studier. Jag tog studenten i Juni i år och det var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Just nu pluggar jag till sjuksköterska på Mälardalens Universitet i Eskilstuna. Dessutom jobbar jag lite extra på ett ålderdomshem i Sundbyberg. Jag har stora drömmar, vissa ganska möjliga andra lite mindre möjliga (som att skapa fred på jorden..).

Förövrigt tycker jag om att vara med mina vänner som jag uppskattar så otroligt mycket, läsa böcker, lyssna på vackra melodier samt att drömma. Och sova. Och äta.

Det var lite om mig.


We can be like the Jetsons, I can be Jane your wife.

Hmm.. Ska testa en sak här, såg en intressant sak på Aldonas blogg om en lista som man ska följa på bloggen och skriva om olika saker varje dag.

Dag 1 – Presentera mig själv 
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Det här åt jag idag
Dag 5 – Vad är kärlek
Dag 6 – Om det här vore min sista dag
Dag 7 – Vänner
Dag 8 – Favoritsaker
Dag 9 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 - Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – 10 dödssynder

Hoppas jag lyckas bra nu och hoppas jag kan skriva varje dag nu också!

Happy people never fantasize.

Några bilder från resan:

 

 

 

 

 

 


Det finns inget beständigt förutom förändring.

Nu är jag tillbaka igen, jag har haft en helt underbar resa med familjen och två veckor satt helt fint. Det var sjukt deprimerande att behöva lämna 25 grader värme men det heter väl hem ljuva hem, ellerhur? Är ensam hemma nu en stund, det ser fortfarande ut ett krigfält här hos oss trots att vi städade och packade upp ungefär hela dagen igår. Det känns otroligt konstigt att titta ut och se den vita snön nu, när det jag har sett de senaste två veckorna har vart sand, palmer och blått vatten. Det konstiga är att det känns som att jag är bortrest nu, att hotellet i Dubai var mitt hem.. Skumt.

Nu sitter jag och lyssnar på John Mayers underbart vackra röst på Spotify och det känns som jag kan somna till hans röst, hur lyckas han? Jag hittar tyvärr inte minneskortet till kameran, så än så länge får jag vänta med bilder. Men men, I'm back!


An eye for an eye would only make the whole world blind.

Mardrömmar, det var ett tag sedan jag drömde dem. Imorse vaknade jag upp svettig, gråtandes och vettskrämd. Hade en helt sjukt läskig och sorglig dröm inatt, även fast det var mer en som en skräckfilm och helt surrealistisk så kändes det så verkligt. Hatar när jag drömmer mardrömmar som involverar familjemedlemmar, det första jag gjorde efter att jag vaknade upp var att springa till mamma och pappa och ge de var sin kram. Det var läskigt!


Jag blir så dum av dig.

Hello! Har precis packat klart mina sista kläder, känns bra! Imorgon 9:50 åker vårt flyg, woop-woop! Nu är jag riktigt lycklig! Har haft en jävlig dag med kaos med tåget mellan Eskilstuna-Stockholm, vi fick åka ersättningsbuss i två friggin timmar, kul liksom. Men jag bryr mig ej!

Hade en underbar dag igår med mina fina vänner Elise och Aino, vi vart på Kungshallen och efter det såg vi Oldboy (love it!) hos Elise. Vi skrattade så vi dog, älskar de tjejerna verkligen! Fick ungefär 2 timmar sömn igår tack vare att farsans snarkande lät som ett kärnkraftverk, herregud.

Okej, nu ska jag ta och duscha nu. Peace, vi hörs när vi hörs! :D


Be it a rock or a grain of sand, in water they sink as the same.

Blir så himla less på dagens samhälle. Vad lever vi i för sjuk värld om människor spränger sig mitt i stan. Var kan man vara säker? Jag är bara så glad över att ingen skadades förrutom den förvirrade mannen som utförde dådet, herregud. Och det värsta är ju att människor får en ännu mer förvrängd bild av vad Islam egentligen är; det är strickt förbjudet att begå självmord inom Islam, dessutom ska man aldrig döda oskyldiga människor. Man får endast skada någon i självförsvar, Islam förbjuder skada t.o.m. mot växter och djur - hur kan man då gå omkring och döda människor? Och all denna snack om heligt krig. Vad pågår det för Jihad i Sverige, mitt i Drottningatan? Detta är inte rätt sätt.

Jag känner inte att jag behöver stå till svars för den här mannens hemska handlingar, bara för att jag är muslim, men samtidigt känns det som att jag måste få förklara, om det så vore att en enda person läste det här inlägget. Detta är hemskt, jag önskar bara han kunde förstå vad han gjorde mot alla andra muslimer och andra människor som får gå runt i skräck eller förtvivlan. Som sagt är jag otroligt lättad över att ingen skadades fysiskt. Må Gud vägleda oss alla, Amiin.


Your gravest mistake wasn't failing to find the answer. You can't find the right answer if you ask the wrong questions.

I am a Muslim woman
Feel free to ask me why
When I walk I walk with dignity

When I speak I do not lie
I am a Muslim woman
Not all of me you'll see

But what you should appreciate
Is that the choice I make is free
I'm not plagued with depression
I'm neither cheated nor abused

I don't envy other women
And I'm certainly not confused
Note, I speak perfect English
Et un petit peu de Francais aussie

I'm majoring in Linguistics
So you need not speak slowly
I run my own small business
Every cent I earn is mine

I drive my Chevy to school & work
And no, that's not a crime!
You often stare as I walk by
You don't understand my veil

But peace and power I have found
As I am equal to any male!

I am a Muslim woman
So please don't pity me
For Allaah has guided me to truth

And now I'm finally free!

Hittade denna vackra dikt på facebook, var tvungen att lägga upp.


It's all in a big blurr, but I think i took some pictures.

Såg precis Svenska Hjältar och gissa om the waterworks började? Japp, riktigt ordentligt. Kan inte låta bli att vara känslig när det gäller sånt. Nu ska jag se på Pensionärsjävlar. De är riktigt trevliga prickar.


HAHAHAHAHA


Revenge is good for your health, but pain will find you again.

Hello! Hoppas denna måndag är finfin för er, det är den för mig! Har börjat dagen tidigt med föreläsningar, ny kurs och lite annat. Läraren tog med sig två foster som hade blivit aborterade, han hade med sig en 1-2 mån och en 3-4 mån i var sitt rör som vi fick kolla på, det kändes helt surrealistiskt att hålla i ett glasrör som innehöll en död bebis.

Åkte från Eskilstuna vid två och mötte upp fina Muna i Västra Skogen där vi gick till Huvudsta Loppis, hehe! Muna hittade en supercool jacka. Påväg hem mötte vi underbart sköna Resul som är så galet vis att det inte är sant. Han är defenitionen av lill-gammal, han är lite som en vandrande bok - så smart! Vi hade diskussioner om allt från hjälporganisationer och litteratur till Islam. Intressant kille! Pinsam som jag är så ska jag skratta till när Muna drar ett skämt, och jag ramlar.. Typiskt mig.

Igår kväll var jag och Zeinab hos storesyskonen för att laga en överraskningmiddag till storebrorsan. Han är verkligen huuuur dålig som helst, vi lurade honom så han trodde vi hade glömt hans dag, men icke sa nicke! Dock var han lite irriterad för han inte hade fått ett enda grattis sms från oss. Vi var hela familjen och farbröderna hos de och käkade ris, potatis, lax, sabaayad med suugo (somalier fattar) och kyckling och supergoda räk-crostinis som blev en hit! Till efterätt blev det en tårta, mums! Skrattade så jag nästan pissade på mig igår, jag har en helt galen släkt :))


Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone.

Hej! Är i Eskilstuna nu och är så galet trött att det inte är sant. Fick inte så mycket sömn inatt, det gick inte så bra att somna vid tolv när man har vänt på dygnet. Sen blir jag så sur och irriterad över att jag inte kunde somna, så det blev liksom bara värre. Fattar inte vad jag gjorde igår kväll för jag satte alarmklockan på en kvart innan jag skulle hemifrån, när jag egentligen ville ha en timma. Vad hände liksom!? Så fick stressa hemifrån, kul liksom. Men jag hann!

Ikväll blir det inge plugg för det känns helt lönlöst då hjärnan är potatismos idag, inget går in. Så ska strax fixa mig en kopp té, läsa min bok och vänta på Top Model. Sen väntar sängen. Btw kommer Carro min homie från klassen att lämna oss, hon kom in i Ersta så det blir inga fler galna resor med henne.. Vi som hade planerat att spruta champagne/pommac på sista tågresan! Och duka fint och käka tacos och sushi.. Undrar om man får göra det? Toodles!
 


So you think you can tell heaven from hell.


 


We’re just two lost souls.

Ehh, måste börja inlägget med att nämna filmen Oldboy. Såg den igår och jag måste säga att den är en av de bästa filmerna jag sett. Ni måste se den, den är så sjuk och twisted och galen och smart och allt på en och samma gång. Se den!

Kom hem för en stund sedan från jobbet, jobbade med en superskön snubbe så det gick asbra. En liten incident på jobbet gjorde mig lite ledsen, tänk att det kan gå så? Imorgon är jag helt ledig och då ska vi fixa en födelsedagsmiddag till min broder, hoppas han blir glad och överraskad. Så imorgon ska det handlas och lagas mat och fixas. Ser fram emot det!

Nu ska jag göra något roligt, jag ska se på Leila bakar som jag har spelat in hehehehe. Peace!!
 


I know our creator didn't make no mistakes on me.

Hello! Äntligen är det fredag vilket betyder att jag har gjort min tenta, skönt att slippa tänka på den där mardrömmen! Helt ärligt så gick det inte alls bra, det kom med massa saker som jag inte ens tänkte på.. Får väl hoppas att jag lyckas skramla ihop nog påäng för ett g. Annars gäller en omtenta och helt ärligt så orkar inte jag bry mig just nu! Inget jobb, bara några två skoldagar kvar, sedan på torsdag åker vi.. Kan inte fatta detta!

Okej, idag är jag helt slut så det gäller för mig att gömma mig under mitt täcker och se mina filmer. Chirren väntar på mig och jag kan inte vara lyckligare. Varför mår jag så bra!?


Am I less of a lady if I don't wear pantyhoes?

Hello! Har pluggat skiter ur mig idag. I ca 6 timmar satt jag i bibblan med Samira, vi gjorde bra ifrån oss tycker jag! Känner mig väl förberedd nu, ingen panik längre. Håll tummarna, inshallah det går bra!

Vi käkade på gamla goda Falafel Kungen (THG tjejernas stammis hak, mer eller mindre) och jag tänkte på hur mycket jag saknar gymnasiet, trodde jag aldrig skulle säga detta. Köpte iaf hem massa nytt té som jag får njuta av sen. Ikväll blir det Criminal Minds, yii-ha! Okej, nu ska jag ta en lång dusch för min hjärna känns som potatismos.
 


No one cares how much you know, until they know how much you care.

God Morgon! Ska snart iväg till Stadsbiblioteket för en plugg-träff med Samira från klassen. Känns bra, behöver en second oppinion på plugget. Känns lite spänt inför imorgon, hoppas det går bra nu bara. Min första salstenta sedan vi började, ohh..

Kan dock inte fatta att jag åker en om vecka! Känns som en evighet sedan jag åkte bort sist, äntligen lite värme och d-vitamin. Nu ska jag göra annat, laterz homiez.
 


We're just two lost souls swimming in a fish bowl.

Pink Floyd - Wish You Were Here


hooked

Hello! Har sovit in lite längre än jag egentligen skulle göra, skulle vaknat vid 9-tiden men sömnen urartade lite. Kollade på några True Blood avsnitt och den där serien är ju helt galen! Fattar inte hur man kan hitta på sådan skit och ändå få det och vara helt suveränt. Seriöst?

Idag ska jag sitta inne hela dagen, vill verkligenverkligenverkligen inte lämna huset fy, usch och blä. Ska plugga en hel del, men först blir det lite snabb städning. Undrar om jag ska laga något och göra mamma glad? Känner mig inte på något givmilt humör.. hehe jk.

Bajs!


upside/downside

+ Fått umgås med mycket fina vänner
+ Världens roligaste spel på Kinect (vaddå, man måste väl få leka?)
+ Marabou Oreo
+ Allmänt lycklig
+ Att jag äntligen ska se mer True Blood

- Tråkigt att plugga
- Fortfarande superkallt, oh yeah
- Konstiga somalie män

Det goda överväger det dåliga. Det gillas skarpt. Toodles!

Daydreaming is my job.


Now I'm feeling so refreshed like an F5

Hello! Ny dag, nya tag heter det väl va? Så känns det iaf. Känner mig mycket bättre idag än igår, blir alltid så irriterad på mig själv för jag tänker så himla negativt. Men nu känner jag att jag ska göra mitt bästa - mer än så kan jag inte göra, ellerhur? Och om det skiter sig efter det så gör det väl det. Så är det med plugg. Vaknade vid nio idag, och har pluggat i stort sett sedan dess. Det är fortfarande en hel del att repetera, det mesta har vi liksom gått igenom under seminarierna. Känns helt okej faktiskt.

Nu ska jag fortsätta plugga ett par timmar till, men innan dess ska jag käka mina nudlar (blä) och sedan städa lite här hemma. Laterz!
 


insnöad/uttråkad

Nästan bokstavligen insnöad. Borde plugga men det är SÅ TRÅKIGT att jag dör. Har aldrig hatat att läsa böcker så som jag gör nu. Skoltrött!? Borde gå och läsa lite nu iaf. Okej, ska nog göra det - hur tråkigt det än är. Det är som att gå till tandläkaren, man vill verkligen inte göra det men det är bra för en. Ser dock framemot att få träffa Muna och Venus imorgon, och de har inte jag har träffat på länge. Har saknat de. Nu säger jag: toodles.
 


RSS 2.0