Everything is nothing, if you've got no one.

Sitter ensam hemma nu, familjen är i Stinsen och skulle fixa något. Det har vart supernajs att vara själv, uppskattar ensamheten ibland. Har fixat min garderob som såg ut som ett bombnedslag, visst känner man sig såå mycket lugnare när det är fixat? Sjukt ju!

Igår hade jag det himla roligt hos Elise med Zoe och Annis, vi satt och spelade spel på Wii:et vilket var hur roligt som helst! Det måste defenitivt göra om. Vi hade köpt hem pizza och chips och fetade oss som vanligt, dock var vi "duktigare" igår för bara läsk, pizza och chips är ganska litet jämfört med det vi brukar köra på haha.. Hatar att åka hem ensam en lördagskväll, vilken tur att jag mötte syrran som vart hos sin kompis. T.ex. igår satt vi på tåget och det kliver på en man som är helt blodig i ansiktet och såg sjukt skadad ut, skrämmande. Människor och alkohol alltså.

Ska fortsätta städa rummet lite innan familjen kommer, dessutom skulle storesyskonen komma och hälsa på. Awsome! Och imorgon beger jag mig till Eskilstuna och är där tills på Torsdag, hm. Toodles!


I wish I could carry your smile in my heart.

Hello! Det är lördag och jag lyssnar på ny fin musik, upptäckten är så spännande vet ni! Har hunnit baka en Key Lime Pie som jag blev ganska missnöjd med. Den var.. skum. Den var god men föll mig inte i smaken. Dvs om jag gjorde den rätt. Varför ser allt Leila bakar så himla gott ut!?

Njuter just nu av min spotify lista och försöker fixa en film som jag länge velat se nämligen The Duchess med Keira Knightley. Ska ta med mig några Wii spel och åka till Elise sen. Vi får se vad vi hittar på, det ser ut som att vi kommer spela spel ehehe. Det gillas!


The nicest thing for me is sleep, then at least i can dream.

God morgon! Fredag och det är redan helg för mig. Jag älskar att gå på universitet, så mycket skönare än gymnasiet. idag är det dock inte så värst mycket vila, idag ska jag jobba i nio timmar, men glad är jag för jag behöver pengarna!

Jag är mycket mycket lycklig as we speak, livet kan inte kännas finare. Livet går inte alltid som man har planerat, och det är väl själva grejjen, eller? Jag hoppas att den här känslan varar ett tag framöver bara.

Igår hade jag skola med föreläsning och HLR-utbildning, har nu officiellt fått "körkort" i Hjärt- och Lungräddning samt hur man använder en hjärtstartare. Eheh. Har äntligen fått tillgång till praktiklistan och jag kommer ha praktik mellan v. 19-23 (oj, så långt det är dit!) på Södertälje Sjukhus på avdelning 18 som är en Kirurgi- och Urologiavdelning. Spännde!

Sitter med världens jäkla nackspärr, inte roligt (förr trodde jag det hette nacksperm..). Herrå!


Dag 14 – Dåliga vanor och laster.

Denna blir enkel tror jag. Det är alltid enklast att ta upp det som är (eller det man anser är) dåligt med en själv, snarare än sånt som är positivt. Jag är för det första väldigt självkritisk. För minsta lilla grej blir jag helt galen och besviken på mig själv. För det mesta så är det onödiga skitsaker det handlar om. Sedan så är jag också väldigt överanalytisk, jag överanalyserar allt! Det är verkligen ett heltidsjobb måste jag få säga, det kan bli otroligt jobbigt att hela tiden tänka på saker och liksom gå igenom de i huvudet igen och tänka vad man annars kunde gjort/sagt, blah blah.. Kan hålla mig vaken länge p.g.a. detta. Jag tycker om att skjuta fram allt som jag kan skjuta fram, jag gör allt i sista sekund vilket kan bli väldigt stressigt.

Hm.. Nu tror jag det blev lite fel, vet inte om det jag tog upp var laster/vanor eller mer dåliga sidor hos mig? Haha, orkar inte bry mig. Nu ska jag se på Leila bakar!


When you have freedom, you can fly.

Hello! Den här dagen har blivit riktigt bra, har verkligen inte vela spendera de här två kommande dagarna i Eskilstuna, och eftersom att jag hade kollat fel på tabellen så missade jag mitt tåg. Tåget efter skulle inte komma förrens två timmar senare, så jag åkte hem igen. Äsch, en föreläsning är inte hela världen. Det var väldigt skönt med sovmorgon, vaknade nio helt utvilad och lycklig. Har vart hemma med mamma min hela dagen, vi åkte och shoppade lite med syster min. Det var najs. Hittade ett par skor för 100:- och en klänning jag länge velat ha för 80:- på gamla goa Monki. Okej, detta är säkert skittråkigt.

Har dock haft riktigt bra dagar nu, livet känns jävligt bra om jag får säga det. Även fast mycket händer runtomkring och mycket egentligen suger så är jag glad att jag lever och ler. Har dock haft lite det upp-och-ner, satt på tåget idag och grät, vilken tur att det vart tomt den tiden.. I'm an emotional wreck.

Ska ta och läsa lite i min Cosmopolitan (som jag hittade på tåget, har slutat köpa såna ganska onödiga tidningar) och sedan kommer Leila bakar, idag ska hon göra Key Lime Pie som jag länge velat göra. Mmm! Cheerios!
  

Lord have mercy!

 


 


Time is of the essence.

Hej! Har vart urusel på bloggandet, vill skylla på allt som händer runtomkring, på idioter och på sjukdom. Men vet inte om jag riktigt kan det.. Sitter och lyssnar på Regina Spektor och hon är bra hon. Ikväll hade jag tänkt se på Nightmare at Elm Street, vi får se hur jag sover inatt då.

Har haft några mindre bra dagar, har haft skola förra veckan, den här helgen har jag jobbat hårt och i fredags var jag med mina fina vänner Zoe och Elise, det gjorde typ hela min vecka måste jag få säga. När allt runtomkring suger så är det härligt att ha vänner som gör att man glömmer all skit. Okej, nu ska jag sluta snacka crap. Stänger av depp-musiken för den hjälper inte ett piss. Peace!


No one's laughing at God when they see the one the love, hand in hand with someone else - and they hope that they's mistaken.

Regina Spektor - Laughing With


Jag önskar att jag hade kvar mitt hemland..


No hero in her sky.

Hej! Har vart borta från bloggen några dagar nu, men jag har vart riktigt riktigt sjuk nu och det har inte vart roligt alls! Fick något virus, hade ont i skelett, muskler, huvudet, hostade och var allmänt död. Låg helt livlös typ ett par dagar, fy vad jag är glad att de dagarna är över! Ingen förvarning heller..

Nu är jag på bättringsväg iallafall, tyvärr har jag smittat hela familjen. D'oh. Skippade skolan idag, pallade inte åka till Eskilstuna. Har suttit och pluggat hela dagen nu inför min tenta på fredag. Mitt huvud är helt tungt och trött. Letade efter hemsidor med tips på bra studieteknik. De sa något i stil med "det inte är bra att plugga in allt sista veckan".. hahaha! Vad gör jag liksom!? Aja, jag är och kommer alltid vara en sista minuten människa. Okej, slut på rast nu och tillbaka till celler och cellvävnad. Usch vad tråkigt. Det måste nog vara mer njutning i att se på "How I met your mother" eller något annat hemskt..


Self-reliance is preparing yourself for partnership, equal partnership.

Hej! Har konstigt nog riktigt ont i skelettet, mest ryggskelettet, inte kul. Tror det beror på förkylningen, jag brukar få ont i mitt skelett när jag börjar få en riktigt ruskig förkylning.. Hjälp, det är inte bra tillfälle för en förkylning alltså..

Har haft en riktigt omtumland kväll måste jag få säga. Meningen var att jag skulle till en föreläsning i Rinkeby, men den var inställd pga en annan viktig föreläsning. Så jag, Hibo och min moster drog dit - säger bara att det var himla bra att vi fick chansen att gå på den idag. Det var en somalisk läkare från USA som jobbade med volontärarbete i Somalia, blev så rörd över alla människor som är drabbade av kriget. Vi såg hemska videor och bilder på deformerade, brända och amputerade människor. Jag blir så ledsen över sånt, att människor mår så dåligt, men samtidigt är jag väldigt tacksam över att jag har en familj, får gå i skola och inte behöver frukta för mitt liv varje dag. Jag tackar Gud varje dag. Vi satt alla den där där aulan och grät och grät, har så ont i huvudet nu pga att jag grät så mycket. Men det är dags att göra något. Vi ska försöka samla in pengar för hans arbete och för material som de använder, dessutom håller de på att bygga ett sjukhus i Mogadishu - jag frågade honom när de har planerat att bygga klart, vill självklart åka dit och förhoppningsvis kunna jobba där en vacker dag. Fick information och uppgifter från honom så man kan hålla kontakt. Underbart!

Sen påväg till mormor i Tensta så åker vi ner för rulltrappan påväg till tåget, så går en riktigt berusad man ner för rulltrappan och han ramlar ner och slår ansiktet i stengolvet nedanför trappan. Jag har aldrig vart med om något så läskigt, det ljudet som hans huvud gjorde mot golvet var helt sjukt. Vi och massa andra hjälpte honom med att vända sig och han vart medvetlös i typ 10 min med en sprucken läpp och ett ögonbryn. Herregud vad jag blev skärrad! Men ambulansen kom och eftersom att det bara var jag och moster som såg fallet så fick vi berätta för ambulansen vad som hände och så.. Men han verkade må bra, inget brutet, men jag skulle tro att han hade en hjärskakning. Fy vad läskigt. Nu är jag trött i huvudet, i själen och kroppen. God natt!


Life is what happens to you while your're busy making other plans.

Hej! Har haft en himla trevlig dag, även fast jag inte har gjort något specieltt så känns allt bra liksom. Har vart och tränat imorse vilket var väldigt uppskattat. Känner dock att jag börjar bli förkyld, hostar som attan. Tack mamma som smittade mig. När jag kommer hem har mamma köpt eritreansk injera, gissa om det gjorde min dag! Hon gjorde en helt underbart god eritreansk inspirerad gryta till injeran, mm! Gud vad jag älskar mat.

Har känt mig otroligt duktig då mamma kom hem med en godispåse och jag inte tog en enda. Nya tider eller!? Nääää, skulle inte tro det va. Men försöker vara nyttigare. Som sagt, vi får se hur det håller..

Ska snart iväg till Rinkeby för en föreläsning med världens bästa Sheikh Bashir, har längtat till hans föreläsningar. Ser också fram emot att få träffa underbara Hibo och Deeqa. Nu ska jag se på Oprah. Toodles! 
 


Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig.

En vanlig dag hos mig ser ut som vilken vanlig familjs dag. Så därför blir detta inte roligt.

Peace!


All his life he has looked to the future. To the horizon. Never his mind on where he was.

Hello! Har haft en riktigt trevlig torsdag, ingen skola och bara det är ju värt jättemycket. Klockan 11 var jag och tränade ett pass som hette Multi, en blandning av uthållighet och styrketräning - tufft men jättebra! Dagens grupp var så speciell, vi var bara fyra pers varav två var typ pensionärer, en medelålders kvinna och sen jag. Haha!

Efter träningen tog jag tag i städningen för det såg ut som ett bombnedslag här hos oss, det tog sin lilla tid men inget slår ett rent och fräsch hem. Klockan 5 mötte jag världens bästa Emma. Vi käkade mat och snackade en massa. Det var riktigt trevligt faktiskt. Har saknat den tjejen väldigt mycket, roligt hade jag! Nu känner jag att jag måste plugga.. Buhu. Ska koka mig en kopp té så det blir lite bra utav skiten ialla fall. Toodles!


Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from.

Hej! Jag är så otroligt trött, vill bara lägga mig, vilket jag strax ska få göra. Känner att jag börjar bli förkyld också, inte okej. Har precis kommit hem från Reactor där min lillasyrra har haft en fotoutställning som blev riktigt lyckad! Det var jättekul och massa av hennes kompisar kom, både från skolan och privat, förrutom husby-grabbarna som ändå alltid är där. Så det blev bättre än förväntat, awsome! Hon hade tagit jättefina bilder som jag hjälpte henne hänga upp, vi fixade bål och annat snacks. Träffade lite gamla vänner, och några nya fick jag. Trevlers!

Har haft skola idag som vanligt, vi hade en liten introduktion 8:30 och efter det fick vi lära oss ta temp, läsa av andning samt blodtryck. Lite svårt var det med att hitta puls och så när det gällde bloddtryck, men det gick bra. Nu är jag riktigtriktigt trött, ska ta mig till sängen som ropar på mig. Peace! 
 


Dag 12 – I min handväska.

I min handväska finns alltid min mobil, min vaselin-burk(er), hörlurar, almenacka, penna och nycklar. Det hittar ni alltid i min handväska! 
 


Hon tar korkad till en helt ny nivå.

Har ni sett de nya reklamen med Maria Montazzami? Haha, vet inte om hon är seriös eller inte, men jag hoppas inte att hon är så korkad! Vad har hänt liksom? Men hon är charmig. Thats it. Hon säger typ något i stil med "..de romerska bågarna som är en traditionell egyptian grej..". Ka-ching!

True love from me like I longed for yours baby.

Hej! Imorgon beger jag mig till Stockholm, efter en dag med metod övningar. Hoppas det går bra nu! Vi ska få lära oss de mer tekniska delarna av sjuksköterskeyrket, woot-woot! Och jag hörde idag att vår sista praktik i år 3 kommer vara 16 veckor lång. 16 veckor, friggin 4 mån?! Wow!

En tjej som går i min klass har nyöigen flyttat hit från Stockholm och hon sa att hon bor i en trea här för ynka 2700/månad, kan inte fatta att det är så himla billigt! Hon sa att jag jättegärna kunde bo hos henne, vilket var snällt att hon erbjöd, men hell to the no att jag flyttar till Eskilstuna. I'm a big town kind of gal! Eheh
Just nu är jag hungrig, men mår illa. Ska nog ta och duscha. Vi hörs!

Dag 11 – Mina syskon.

Jag har tre yngre syskon och två äldre syskon. Jag har redan förklarat hur mycket min familj betyder för mig, så dit behöver vi inte gå igen. Min yngsta lillebror är 11, han är en jobbig liten skit som skiner upp hela huset. Han är familjens ögonsten kan man säga, han får mycket uppmärksamhet och kräver mycket uppmärksamhet, men det är en del av hans personlighet. Han är defenitivt inte blyg och gillar verkligen att synas. Min andra lillebror är 13 nu och han är mer reserverad, typiskt ett mittenbarn. Han börjar bli tonåring nu, han är i trotsåldern, men han är en riktigt fin kille. Otroligt intelligent, han är familjens ljushuvud och jag tror att han kommer lyckas fint med livet en vacker dag. Min syster är 17 nu och hon är min bästa vän. Även fast vi kommer ikläm ibland (väldigt sällan) så är hon helt magnifik. En otroligt stark och bra tjej, hon tar ingen skit och är väldigt envis men det är bara en av hennes positiva sidor. Sedan har vi min storebror som är 25, han är en riktigt bra kille. Hans framtida fru kommer få en riktigt underbar man, han är så intelligent och rolig, men samtidigt sådär lillgammal och vis. Han stället alltid upp för mig och jag kommer ihåg när vi var yngre och jag bråkade med killarna så brukade han alltid ställa upp, ingen fick röra hans småsyskon. Till sist har vi min äldsta syster som är 27, hon är en riktig pärla. Så vacker och snäll, den som får henne har tur! Hon stället också alltid upp vad det än gäller och jag har alltid himla kul med henne.

Det var lite om mina syskon och även om jag bråkar mycket med de, speciellt mina småbröder, så älskar jag de otroligt otroligt mycket, jag skulle kunna göra allt och lite till för dem. Familjen är verkligen de man kan lita på och luta sig mot om det är något.


I love you more than songs can say.


Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Idag hade jag på mig min leopardmönstrade favoritkjol som jag lät sy i Dubai, ett grått linne, kofta och svarta kängor. Okej, vet inte varför detta var intressant, dagens outfits är inte min grej, men jag måste följa listan. Så.. Vet inte vad jag ska skriva nu.. Awkward.. Herrå!


Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone.

Hej! Är i Eskilstuna nu och är så galet trött att det inte är sant. Fick inte så mycket sömn inatt, det gick inte så bra att somna vid tolv när man har vänt på dygnet. Sen blir jag så sur och irriterad över att jag inte kunde somna, så det blev liksom bara värre. Fattar inte vad jag gjorde igår kväll för jag satte alarmklockan på en kvart innan jag skulle hemifrån, när jag egentligen ville ha en timma. Vad hände liksom!? Så fick stressa hemifrån, kul liksom. Men jag hann!

Ikväll blir det inge plugg för det känns helt lönlöst då hjärnan är potatismos idag, inget går in. Så ska strax fixa mig en kopp té, läsa min bok och vänta på Top Model. Sen väntar sängen. Btw kommer Carro min homie från klassen att lämna oss, hon kom in i Ersta så det blir inga fler galna resor med henne.. Vi som hade planerat att spruta champagne/pommac på sista tågresan! Och duka fint och käka tacos och sushi.. Undrar om man får göra det? Toodles!
 


Dag 9 – Min tro eller livsfilosofi.

Okej, denna är ganska enkel för som ni antagligen har märkt så är jag muslim. Jag tror på Allah, som den enda guden. Jag tror på det goda i människan, att varje människa är god i grunden. Jag tror på rättvisa och jämlikhet, att alla är lika värda och att alla ska få rätten att utvecklas.

Are you gonna be the one that saves me?

Hej! Är lite nojjig över att jag inte kommer kunna somna ikväll, har vänt på dygnet en aning under den här veckan. Men hoppas jag somnar innan tolv så jag kan få lite sömn, vill inte somna som vanligt under morgondagens föreläsning. Hoppas er dag har vart trevlig, jag är glad och nöjd. Har dock vart busig och inte pluggat något, men men allt löser sig, ellerhur!?

Vart hos Elise med Zoe och Louise idag, vi såg nämligen på filmen Devil. Har officiellt hiss-fobi nu, det där var inte att skoja med! Nu ska jag packa lite saker inför imorgon. Jag kommer vara i Eskilstuna fram tills onsdag. Vi hörs när vi hörs!


Dag 8 – Favoritsaker.

Mina favoritsaker.. Hmm. Denna var svår. Tekniska saker är defenitivt min mobil, kan absolut inte vara utan den, lämnar nästan hellre byxorna än mobilen hemma. Då ser jag kanske otroligt dum ut, men det är lugnt liksom, as long as I got my phone.

Men något annat som jag absolut älskar är ett fotografi jag har från min bal i nian där jag står helt lycklig med ett par vänner och min favoritlärare. Jag har också ett armband som jag skulle vara förkrossad om det hände något, det är nämligen en av få saker jag har kvar från min farmor. Jag har också ett jättevacker guldhalsband som jag har ärvt från min mormor som hon hade på sig på sitt bröllop, jag har lovat henne att ha på mig det om jag gifter mig. Till sist måste jag säga min Paulo Coelho bok med hans fina kärlekscitat. Dessa fyra saker är jätteviktiga för mig, men ännu viktigare är tanken och minnena bakom objektet. För ett objekt är ganska värdelös i sig, men det är meningen bakom den som betyder.


Just like a pc one needs a restart after getting stuck.

Hej! Jag blir sämre och sämre på att uppdatera, oops. Men det är bara tecken på att man har ett liv.. Eller? Nädå, jag är fortfarande lika tragisk jag :)) Har precis vart hos storasyrran där hennes kompis var där. Vi satt och kollade på The hills have eyes som gick på tv, hemskt film! Så jag sitter nu och stirrar runt och hör konstiga ljud - inbillar mig alltid sånt när jag sett en skräck film..

Tidigare idag var jag på IKEA med mamma, letade efter fina ramar men deras utbud är inte så bra. Dessutom ville jag hitta ett nytt skrivbord, vårat är jag otroligt fult. Men det får bli en annan dag. Alla IKEA besök har alltid en höjdpunkt, nämligen deras pizzaslice och läsk meny för tio spänn. Eheh

Nu ska jag se på lite roliga klipp på youtube så jag slipper sitta här helt vettskrämd. Toodles!


What is a friend? A single soul dwelling in two bodies.

Hejsan! Har precis skrivit klart min sjua på listan. Har haft en fin dag, vart i moskén med familjen. Efter det åt vi god lunch hemma (åh, nu börjar jag igen med min besatthet för avokado) och sedan åkte vi in till Kista, jag och mina småbröder. Vi vart i biblioteket där jag beställde två böcker nämligen Attila av Klas Östergren och Lolita av Vladimir Nabokov, som båda ska vara riktigt bra. Det får jag hoppas! Efter biblioteks besöket köpte jag lite nödvändiga saker och sedan fikade vi, riktigt gott var det. Vet inte hur det fungerar med att vara nyttig (det här eviga tjatet om att man försöker vara nyttig, men att det inte lyckas, sen tillbaka till nyttig-tåget igen, sen ramlar man av - jag börjar själv tröttna nu), och jag orkar inte bry mig. Vi tog oss hem vid fem-tiden, och efter det gick jag, mamma och lillebror till Muna och Amal's hus där vi hälsade på den underbara familjen. Lille Fuad fyllde 11 och vi hade köpt en liten tårta till honom. Det var riktigt roligt, brukar skratta så mycket där att det inte är sant. Om jag skulle hänga mer där skulle jag ha haft ett sex-pack, det lovar jag. Okej, nu är jag trött och min säng kallar på mig. God natt!

Btw får mitt avsnitt av Monique med Shemar Moore, som jag fick av Amal, vänta. Åh, som jag längtade efter att få se den underbart snygga mannen. Men men, den som väntar på något gott.. Och dessutom vill jag vara helt otrött och pigg när jag ser den, annars gör jag inte honom någon rättvisa.
 

 


Dag 7 – Vänner.

Dag sju och rubriken lyder vänner. Vet inte vad jag ska skriva på den här punkten, ska man ta upp vilka vänner man har eller beskriva vad en vän är för mig? Jag älskar självklart att umgås med mina vänner, det är med de som jag mår som bäst. Jag har inte någon specifik bästa kompis men istället flera väldigt nära vänner. Vänner ska finnas där för en och förstå en, alltid. Det ska inte uppstå såna där pinsama tystnader, om det gör det så ska det aldrig behöva bli pinsamt - en välbehövd tystnad är okej. Hm.. Men viktigast av allt är nog att en god vän liksom vet att man kanske är lite rubbad och förstörd, men fortfarande kan tycka att man är bra. En vän ska kunna dela goda tider, men också de svårare tiderna med en. Det här låter mer och mer som ett äktenskapslöfte, ojdå. Men en riktigt bra vänskap är faktiskt som ett partnerskap, och förhoppningsvis kan man behålla de riktigt fina vänskapen riktigt länge (til death do us part, eller for ever and ever som man säger..).


7 Januari 2010

God morgon! Nu har jag ätit frukost och druckit mitt goa hasselnötskaffe, som btw håller på att ta slut (panik!). Nu är det dags att klä på sig och bege sig mot moskén för fredagsbönen. Ha en fortsatt trevlig dag!
 


I'm brave but I'm chickenshit.

Mitt nedladdningsprogram vill inte fungera, vilket suger! Jag är hungrig, men vill och orkar inte äta mat. Jag är trött men vill inte sova.


True love might fall from the sky.

Hej! Gårdagen var en bra dag, jobbade och det gick bra. Jag är glad att jag slipper klaga på att jobba, jag har det bra och jag trivs, tack gode Gud. Det är dock så synd hur människor inte orkar ta sig tid till att stanna upp och verkligen se en individ, spelar ingen roll hur dement eller sjuk den är - en människa är en människa. Du ska se hur boendena skiner upp när de får tillfälle att prata med en anställd och verkligen umgås. Allt blir tyvärr så väldigt tekniskt och mekaniskt, man glömmer bort att det finns en människa bakom de förvirrade ansiktsuttrycken och sluddriga orden. Det är så sorgligt.

Efter jobbet åkte jag till Tensta. Där var syster min och vi var med min moster som hade gjort världens godaste wraps med kycklingwook, mm! Efter det satt vi framför TVn ett långt tag med godis, chips och läsk. Nu sitter jag här och är ganska trött. Har ont i fötterna och träningsvärk i rygg, bröst och armar. Känns himla bra! Vad jag älskar träningsvärk.

Imorgon är syskonens sista lovdag, samma för mig. Tänkte ta de till Biblioteket så vi kan låna lite böcker, tänkte lånad boken Attila av Klas Östergren som jag har hört är bra. Vi får se! Nu ska jag göra annat. Toodles!


Dag 6 – Om det här vore min sista dag

Har inte haft tillgång till dator de senaste två dagarna, så därför har jag inte kunnat uppdatera. Så nu är vi inte egentligen på dag sex, men vi säger så!

Detta var en mycket klurig en.. Självklart om det här vore min sista dag skulle jag göra sånt som jag verkligen vill. Dvs umgås främst med min familj, för om man ska se efter det som verkligen betyder något här i livet så blir det defenitivt min familj och andra nära och kära. Vad läskigt det här blev! För man vet ju inte när ens sista dag är, det kan bli idag fast jag inte vet det.. Så egentligen borde ju jag tänka varje dag som om det vore min sista dag. Fast så kan man inte heller gå och tänka hela tiden, då finns inga framtidsplaner och det blir ju bara fel. Men ni fattar vad jag försöker säga här! Hm.. Vad mer skulle jag göra? Jag skulle skratta. Åh vad jag skulle skratta! Det här säger jag nu liksom, vet inte om jag skulle skratta eller gråta om det kommer till kritan. Som sagt var detta en svår på listan! Hoppas den dagen aldrig kommer då jag behöver fundera kring de här banorna.. Men som sagt, jag vet aldrig när jag kolar och som sagt ska man leva livet till fullo, eller försöka göra det. Ta aldrig något för givet!


Ehh.


Sometimes the king is a woman.

Har ganska tråkigt såhär dags på kvällen, så jag lägger in en otroligt onödig lång lista.

Lovar du att vara ärlig? Ja. Du heter: Soraia. Smeknamn: Soraia-ta-ta-taleta. Låt som när du är ledsen sörjer till: Coldplay - See you soon. Beroende av: Min vaselinburk, té och min mobil. Vad tror folk om dig: Att jag är pryd. Stämmer det: Absolut inte! Vad får du oftast komplimanger för: För mitt leende. Vad säger du för att imponera på någon: Något riktigt smart. Hur imponerar man på dig: Genom att vara autentisk. Brukar du skratta för dig själv: Det händer ganska ofta. Vad står det i ditt senast inkomna SMS: Tänker inte dra det här eftersom att det var superlångt och formellt. Var bor du: I Husby. Trivs du där: Ja. Äger du några converse: 3 par. Sprit, cider, vin eller öl: Jag blir endast full på kärlek och cola! Brukar du bli för full: Ja, på cola alltså. Är du allergisk mot något: Katter. Hur svarar du i mobilen: "Hallå?" Antal timmar sömn inatt: 10 timmar. Brukar du komma i tid: Oftast. När mår du bra: När jag gör det jag känner för. När blev du fotad senast: I Dubai, på en restaurang. Hur känner du dig nu: Trött och svag. Vanligaste färg på dina kläder: Svart. Vad tycker du om fötter: Tycker inget särskilt. Vad saknar du: Sommar. Hade du en bra kväll igår: Defenitivt! Favorit dryck på morgonen: Ljummet té med socker och mjölk. Rakar du benen: Nej. När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid tolv. Är du blyg: Oftast inte, men ibland konstigt nog. Sysslar du med någon idrott: Eheheh. Nej. Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, sånt finns bara i dåliga filmer. Har du spytt offentligt: Nej. Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Oj, den var svår! Det skulle bara var intressant att få se vad som pågår i en kille huvud. Och kissa stående. Är du nöjd med ditt liv: Ja. Är du bortskämd: Nej. Vad gör du i morgon: Jobba, träna. Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Oprah Winfrey. Vad längtar du till: Att det blir sommar någongång! Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja och ja. Vad använder du för schampo: Elvital Color Vive. Hur gammal är du: 19 år med åldersnoja. Tycker du om någon just nu: På vilket sätt? Ja och nej. Gröna eller röda äpplen: Gröna. Gillar du golf: Wtf, nej. Vilken tid gick du upp idag: 09:00 Har du sovit i din egen säng inatt: Ja. Har du strumpor på dig nu: Nej. Är det okej att gråta: Det är det absolut. När grät du senast: Häromdagen när jag hade en mardröm. Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en ö och en glass-fabrik. Vill du gifta dig: Ja. Vill du ha barn: Ja, massa! Typ 12. Solar du ofta: Haha, det behövs nog inte. Är du bra på att laga mat: Eheh. Vilken är din favoritglass: Piggelin eller mascarpone. Tror du på ett liv efter döden? Ja. Har du tandläkarskräck? JAJAJA! Är du morgon- eller kvällsmänniska: Inget av de, jag är alltid trött. Har du någon gång gråtit dig till sömns: Tyvärr, dock inte så mycket senaste tiden. Biter du på naglarna: Ibland när jag är riktigt stressad/nervös. Röker du: Nej, jag gillar mitt liv. Hur ofta tränar/motionerar du: Eheh. Senaste låt du hörde: KoL - Arizona.


Dag 5 - Vad är kärlek?

"Ett tråd lika tunt som spindelnät vävt mellan två individer." 

we crash at the speed of light


 


If your face is swollen from the severe beatings of life, smile and pretend to be a fat man.

Hello! Kom hem från jobbet för en stund sedan, fick skjuts hem vilket är helt awsome speciellt när man inte orkar stå i kylan i en kvart för en buss. Jobbet gick bra, imorse var jag och moder min och tränade, trots att vi inte lyckades fixa något kort (det var fel på mitt kontokort..). Imorgon ska vi iallafall tillbaka och fixa det, och då väntar ett pass till. Ska försöka komma igång nu. Och detta säger jag medans jag käkar cheese doodles, choklad och dricker cola. Åh så duktig! Eheheh

Imorgon jobbar jag igen, behöver jobba nu för att få ifatt de veckor jag missade. Okej, don't know what to write i detta inlägg no more. Bajs.


Love is a poor man's food.

Mina kungar, John Mayer, Ray LaMontagne, Ryan Adams och Norah Jones är dagens last. Finare blir det inte! Nu ska jag läsa lite och sedan lägger jag mig, för imorgon ska jag nämligen köpa ett träningskort. Känns fint.


Dag 4 – Det här åt jag idag.

Haha, det här är defenitivt min favorit på listan!

Frukost: Två knäckebröd med ost och smör + kaffe med socker och mjölk.
Lunch: Olle's Krog som är en riktigt smarrig buffé inklusive efterrätt. Alltså en jädrans mycket.
Middag: En kopp té.

Eheheh


Trouble is like water - it covers two thirds of the world.

Hello! Har haft en bra dag, trots det deprimerande vädret. Varför blir jag lika överraskad över snön när jag går utanför huset? Som att det ska vara tropiskt väder med palmer och blått vatten liksom, who am I kidding.

Vaknade vid nio och kunde inte somna om. Käkade frukost och såg på Animal Planet ett bra tag. Till lunch åkte familjen till Olle's Krog där mormor bjöd på lunch, helt underbar min mormor är. Efter det åkte jag in till stan för att möta Elise, Zoe och Aino för lite shopping (window-shopping för min del). Det var riktigt roligt, skrattar alltid så jag får ont i käkarna när jag är med de. Kom hem och nu sitter jag här efter en kopp té och ett samtal med Samira. Vi vart båda otroligt lyckliga över att vi klarade tentan, trots att jag trodde att jag skulle faila stort. Jag säger ju att det lönar sig att ordbajsa! Om ni hade vart i mitt vardagsrum för sisådär en halvtimma sedan skulle ni se en glad Soraia som skuttade och skrek som bara den. Mamma och pappa skrattade.

Okej, nu ska jag göra annat, men först ska jag lägga in min Dag 4 på listan.


Dag 3 – Mina föräldrar.

Det är dag tre och rubriken lyder mina föräldrar. Vad kan jag berätta om de förrutom att de är lyckan och stommen i mitt liv? Att jag uppskattar och älskar de mer än något annat i hela den här vida världen, att jag skulle bryta ihop utan de? Det här inlägget är inte enkelt att skriva, det är aldrig enkelt att uttrycka sin känslor, speciellt såhär på en blogg. Även fast jag inte alltid är den idealiska dottern så vet de att jag älskar de så mycket som jag gör.

De är båda från Somalia, pappa är 45 och mamma är 39, de har vart gifta i ungefär 20 år blir det nu. Pappa är egenföretagare och mamma är undersköterska. Om jag skulle få barn vill jag defenitivt bli så bra föräldrar som de är, om ens jag lyckades bli hälften så bra så är jag lyckad. De ställer alltid upp för oss och andra i släkten, de bryr sig om alla i sin omgivning. Jag är väldigt bra vän med både mamma och pappa, på var sitt sätt. Båda är väldigt roliga och skämtsamma av sig och jag har liksom alltid roligt med mina föräldrar. De är inte tråkiga och stela föräldrar direkt, och det är jag otroligt tacksam för. Pappa kan man säga är den mer stränga och överbeskyddande, vilken pappa är inte det liksom? Men han är också den som drar mest skämt och när han är på bra humör så mår hela huset bra, och tvärtom. Han har ganska hett temperament och det har jag defenitivt ärvt från honom. Även fast jag på första ögonkastet ser ut som mamma så har jag flest drag från pappa. De betyder allt för mig och lite mer, skulle aldrig få för mig att vara otrevlig mot de eller göra de något ont.  

Hm.. vet inte vad jag ska skriva mer än det, det finns mycket att skriva men jag tror jag avgränsar här.
 


"I know a girl, she puts the color inside of my world."

God morgon! Hoppas ni har sovit gott och väl, det har jagg gjort. Sömn är det bästa jag vet, helt ärligt. Jag har konstigt nog inte tagit ett steg utanför lägenhetsdörren sedan vi kom tillbaka, det känns sjukt konstigt för man är nästan alltid på språng. Så detta är en kontrast till hur det brukar vara. Gillart! Har inga speciella planer idag, ska nog iväg senare till Kista Galleria för att se efter ett par skor jag vill ha. Vi får se! Förövrigt hoppas jag att ni mår bra och att livet behandlar er väl. Toodles!
 


John Mayer - Daughters

Boys, you can break
You'll find out how much they can take
Boys will be strong
And boys soldier on
But boys would be gone without the warmth from
A womans good, good heart

Vad jag älskar den låten.

"We are each of us angels with only one wing. And we can only fly embracing each other"

Det är riktigt najs att ligga i sängen en hel dag måste jag säga. Det är mindre najs att ha mensvärk 2 dagar i rad. Nu ska jag ta en smörgås och en kopp té, sedan blir det att läsa boken "The Other Hand" av Chris Cleave som jag köpte på flygplatsen. Den verkar riktigt lovande!


Dag 2 – Min första kärlek.

Dag två och rubriken lyder min första kärlek. Nu är jag verkligen super tråkig och säger att jag aldrig har vart kär i en individ. Vi alla vet att man kan tycka om någon, men jag har aldrig vart riktigt kär, förälskad, betuttad eller vad det nu heter. Jag kanske är skum, eller så är jag riktigt svår-förälskad, vet dock inte varför. Dock kan jag bli förälskad i andra saker - några exempel är smycken, tésorter, skor och annat materiellt. Sån kärlek har jag känt många gånger 8). Min första kärlek kan jag säga var bandet Red Hot Chili Peppers. Som jag älskade de! Jag kan bli lätt förälskad i musik också. Ibland önskar jag att jag kunde vara förälskad, ni vet när en kompis säger till en att man tycker om någon då tänker jag varför kan inte jag också göra det? Men det är nog lika bra det, på så sätt slipper jag sömnlösa nätter och fjärilar i magen.. Så om det besvarar frågan vet jag inte, men det får nog räcka.


RSS 2.0