-

Oh lord. Har försökt vara duktig idag, vaknade upp nio imorse för att storstäda medan all var borta. Satte på hög musik och började städa, lagade även lunch till familjen. Fy vad tråkigt det är att städa! Men det är skönt att det blev rent. Klockan tre drog jag till Kista bibliotek för att plugga (vet fortf. inte varför jag inte kan plugga hemma, blir så jävligt arg på mig själv!), drog därifrån sju när de stängde. Den första timmen skrev jag endast ett stycke, blä och fy på den här uppgiften! Förstod först inte ens vad de vill med uppgiften, vad sägs om tydlighet!? Men har hunnit skriva lite mindre än två sidor, måste skriva minst 4 sidor tills på måndag. Ordbajsa har verkligen vart dagens ord..

Är så arg att jag kan skjuta någon.


It can actually ache in places you didn't know you had inside you.

Har precis beställt hem böcker som jag behöver nästa vecka till min nya kurs, roligt. Inte. Men nu är det åtminstone en sak avklarad från min lista, känns som att jag har så mycket att tänka på när det gäller skolan, har fortfarande inte fått grepp om allt ännu. Vill ha sommarlov igen, ååh.. Och sedan så måste andra i ens omgivning också hålla på och bråka och tjaffsa. Jag har nog att tänka på, jag lovar. God natt, hoppas jag somnar snabbt inatt.


Waisted days, you've come to pass.

Roligt att studentlitteraturen kommer ta upp en stor del av min lön som jag har kämpat för. Åh ljuva livet! Har haft skola idag och vår grupp har vart duktiga och färdigställt vårt arbete, samt lämnat in det. Nu gäller det bara att fixa min individuella.. Hela imorgon och fredag kommer jag gömma mig i biblioteket, vilket betyder inget socialt liv - bara att ta i med hårdhandskarna. Nu ska jag klä på mig och dra till träningen, har en irriterande träningsvärk i låren från igår. Det blev nog lite för mycket för mig, jag som inte har gjort en enda fysisk aktivitet sen i maj. Nästan. Vi hörs!
 

Vampire Weekend  - Holiday


Riding the waves of your love.

Helt slutkörd är jag! Har tränat två pass afrikansk dans idag, och jag har inte gjort något fysiskt påfrestande från juni-september - förrutom en cykeltur i somras. Åh, känns sjukt att skriva ordet sommar som något som redan har vart.. Somras. Det var ju sol, vind och vatten nyss. Vad gick hände?!

Det var riktigt roligt att träna idag, vi träffad epå Muna där idag vilket var kul. Och musiken som spelas där gör en bara glad, man vill bara dansa ännu mer.

Nu har jag pluggat lite (betoning på lite), är trött så jag ska läsa lite och sedan lägger jag mig. Ska bli skönt att få sova. God natt!
 


Remembering all the pain you've caused me feels like a dagger in the heart.

Hello! Har haft en väldigt trevlig dag idag, skulle ha pluggat stenhårt idag, men tror ni jag gjorde det? Nej. Jag blev för lat och valde att sova bort en extra 1 timma och 30 min. Typiskt. Kroppen kändes som vad jag tror en kropp känns efter en tågolycka när alarmet gick imorse.

Har alltså spenderat dagen hemma ett tag, sett på tv och tagit det lugnt. Senare mot kvällen gick jag, mamma och syster min på promenad till Kista Galleria och jag fick med mig ett urfint halsband som jag är helt förälskad i. Efter det drog jag och syster min in till stan där vi skulle möta upp Shukri, vår moster som bara är ett par år äldre än mig. Vi drog till Friday's, men inte visste jag att det var åldersgräns på vardagar också.. Eftersom att lillasyrran är under 18 så åkte vi till Kungshallen istället och käkade thai-mat. Andra dagen i rad som jag är där, verkligen inte bra! Inte att det är onyttigt eller så, men plånboken får verkligen lida.. Efter maten gick vi till Café Bellman och käkade massa godsaker, vi blandade lite av varje som vi alla delade på. Det blev chailatte för min del (som jag älskar den drycken!), och sedan blåbärspaj, chokladruta med fudge och morotskaka som vi delade på. Allt var ljuvligt gott, men morotskakan tog nog priset. Satt där ett tag och snackade och hade det sjukt trevligt. Sånt gillar vi! Herregud vad det var kallt dock! Ska ta och se på Scrubs nu innan jag lägger mig. God natt!
 


 

 


Soon it's all lines read in a leather book.

Vampire Weekend - Ottoman

Det var länge sedan jag lyssnade på detta goa band..


your making it hard for me.

Hello! Är trött som satan, och jag har en riktigt bra anledning till det. Igår var jag på bröllop som jag skrev tidigare, jag hade riktigt roligt, maten var god och dessutom så var sällskapet helt underbart. Man kände de flesta där och det var härligt. Det var kul att få klä upp sig igen med de traditionella somaliska kläderna. Vi kände oss som en vandrande regnbåge tack vare alla färger som vi hade på oss. Det blev väldigt varmt i bröllopslokalen och det var ju verkligen fullt där! Vi var hemma vid fyra har jag för mig, och jag fick alltså ungefär 3 timmar sömn innan jag skulle dra till jobbet. Kult.

Idag har jag alltså jobbat från 8-16, efter det träffade jag Elise och Zoe. Vi drog till Vintagemässan i Hornstull. Det var så ovärt att betala 50 spänn för inträde, för att sedan lämna stället tomhänta. Vi skulle egentligen åka till Elise efteråt för att se Matilda (ungefär världens bästa film, åtminstone var det när man var yngre - den har jag säkert sett 50 ggr och kan kanske alla repliker), men det var lite krångel med usb:n. Så vi var hungriga och drog till Kungshallen, käkade, snackade. Och sedan var vi sugna på annat så vi drog till Wayne's och tog en fika. Alltså tjockisar med stort T. Nu är jag galet trött, min säng ropar Soraiaaa.. Jag måste ju besvara the calling, daah. Baj!


rock the ålderdomshem

Åh! Helt klart en av de jobbigaste dagarna på länge.. Vi sprang runt ända till sista stund och jag hann inte ens ta någon rast. KUL! Är alltså väldigt trött nu, skönt att få lägga sig på min sköna säng som ropar på mig. Imorgon börjar jag 07:00-15:00. Det underbara är att jag får skjuts både dit och tillbaka. Woot-woot! Och imorgon är det bröllop! Vi hörs imorgon förhoppningsvis, nu ska jag duscha och sedan ZzZZzzzZz...


I don't want to miss a single thing you do.

Hello! Har haft en ganska bra dag idag, har haft föreläsning från 13:15-16:00. Har fnissat som fan hela dagen, måste säga att jag är supernöjd med min grupp. Det är inga skumma, dryga typer som jag fruktade för att hamna med. Man måste passa ihop med de man jobbar med, annars fungerar inte det. :)

Åkte förbi Kista med mamma och lillebror innan vi kom hem, fick med mig en ryggsäck samt ett linne - jag som inte skulle handla något.. Fick se min lönespecifikation och då blev jag verkligen lycklig! Ska försöka spara något nu den här månaden också. Får se om det går! Imorgon är det fredag, vilket innebär att jag är ledig från skolan, men ska jobba kväll har jag för mig. Förhoppningsvis hinner jag plugga lite innan jag börjar jobba. Okej, nu är pappa hemma, ska försöka få honom att betala för mitt terminskort. Laterz!


Your sons and daughters in all their glory its gonna save her. And when they crash and come together, and start rising - just drink the water where you came from.

Hej hopp! Sitter just nu i Kista Bibliotek, vilket btw kommer bli mitt plugg-hak fr.o.m. idag. Orka åka ända in till Stadsbiblioteket, likszom. Har ett grupparbete som ska in om ett par veckor och jag sitter alltså nu och skriver min del. Är ungefär klar nu med mitt, men ska börja med min inlämningsuppgift snart, tänkte bara unna mig en liten break.

Ikväll hade jag planerat med Muna och Venus att vi skulle vara hos Muna och se på lite Tyler Perry filmer, men det blir inte av eftersom att något kom upp. Men förhoppningsvis kommer vi ses nu till helgen istället. Vill verkligen se de filmerna! Känner mig lite lagom trött, vill sova. Tur att jag fyllde termosen med kaffe. Okej, egentligen är detta ett helt onödigt inlägg. Vet inte vad jag ska skriva. Ska ta och ringa jobbet nu och höra om det finns några lediga pass. Vi hörs!  
 

Äntligen har jag smakat nya Marabou Sensation Cookies & Cream.
Mycket angenämt måste jag säga, perfekt pluggodis!


underbart, underbart, underbart!


 


Come Around Sundown

HEJ! Är superglad just nu! Fick reda på idag att Kings of Leon, mitt absoluta favorit band, ska släppa nytt album! Den 19e Oktober rättare sagt. Har lyssnat på deras första singel som har kommit ut och den är jättebra! Precis som allt annat de skapar.. Hoppas nu att det här albumet, vid namn Come Around Sundown, är lika magiskt som deras gamla album. Och med ett nytt album så finns det ju chans för en jorden-runt turné - HOPPAS DE KOMMER HIT! Crazy fan, typ. Älskar videon och hela atmosfären, vill vara där med hela bandet och springa omkring där och vara lycklig med alla söta barnen.
 

Kings of Leon - Radioactive


voice for the voiceless

Somaliska bröllop, iish. Hade dcok riktigt roligt igår, det var inte så stort bröllop vilket gjorde det mycket bättre då jag kände de flesta där. Det var pappas kusin som skulle gifta sig, och bruden var sjukt vacker! Må Allah hjälpa de till ett långt och lyckligt äktenskap!

Jobbade igår till 21:00, hann fixa mig på en typ 20 min innan jag stack till bröllopet. Superfast makeover 2.0 typ. Gårdagen var inte en bra dag för oss på jobbet. Jobbade med en supertrevlig kvinna, vi satt och tittade på valvakan (D'oh, 4 år till med alliansen i regeringen, vet inte ens vad jag ska säga - och ofta sd kom in i riksdagen, så det är ett sånt samhälle vi lever i nu va? Förstår inte hur människor tänker..) när en älder som hade redan lagt sig började bli sjukt agressiv, vi gick in till honom och han började sparka, boxa och kasta kuddar på oss. Trevligt! Eftersom att jag aldrig har vart med om att någon blir agressiv så vart jag sjukt rädd och helt skärrad. Herregud..

Nu måste jag plugga, vi har ett grupparbete som ska fixas. Later!


i used to dream of better days

Hey! Hade sådan värk i magen idag, det var sjukt! Tack till kära Venus som var så sjyst och hjälpte mig. :) Ingen aning om varför jag hade så ont, men det kändes som att mina inälvor skulle sprängas eller något.. Inte roligt. Men har tagit en lång dusch och försökt slappna av och tack gode Gud så mår jag bättre nu.

Igår var jag ute med mina kära gamla klasskompisar. Jag träffade Aino, Elise, Louise, Zoe och Anna för en middag på monglian barbecue. Vi tog buffén och jag blev så mätt så min mage skulle spricka! Hmm.. kanske det var därför jag hade sådan fruktansvärd smärta idag.. Jag och bufféer kommer inte så värst bra överrens. Men vi hade sjukt roligt, precis så roligt som jag alltid har med de! Skrattade så jag fick ont i magen när vi pratade om alla minnen vi delar. Underbart!

Idag har jag vart och jobbat, från 8-16. En annan våning än den jag annars brukar vara på. Men det gick superbra, speciellt då jag jobbade med två helt underbara individer! Man kan nästan jobba med vad som helst - bara man har bra arbetskollegor. De var två supersnälla och trevliga kvinnor. Förstår bara inte varför många är så himla bittra. Om man avskyr sitt jobb så ska man kanske sluta? Sånt smittar av sig, speciellt när man jobbar med människor. Efter jobbet mötte jag upp Venus i Kista, handlade ett par saker till bröllopet som jag ska på imorgon. Vi tog även och käkade lite och snackade. Gillar verkligen den bruden!

Nu ska jag ta och fixa mitt hår eftersom att jag inte hinner fixa det imorgon. Jobbar 14-21 imorgon, och eftersom att somaliska bröllop inte börjar förrens efter tolv på natten, så hinner jag fixa mig och t.o.m. kanske ta en liten tupplur innan. Lovely lovely. Baj!


sometimes i wish that i could freeze the picture.

Mensverk, abstinens och behov av té. Känner mig alltid som ett emotionellt vrak när den lilla röda tanten hälsar på. Jag är superkänslig, det har jag nämnt en massa gånger här i bloggen. Men tänk er nu då? Tror att hela världen är mot mig vid den här tiden av månaden. Haha!

Vaknade sex imorse för att ta pendeln 7:25. Hade skola idag, ett seminarie och lite lektion. Slutade ett, gick runt lite i stan, tog en fika (ja, jag tog en fika - ensam. Var illa tvungen eftersom att ingen var i lägenheten förrens klockan tre, och jag slösade lite tid). Köpte med mig tre böcker, ska bli roligt att få hugga in i dem! Ska sova över här i Eskilstuna idag eftersom att jag har skola vid nio imorgon, åker hem då direkt efter. Skönt! Okej, nu ska jag ta och avsluta min bok som jag läser så jag kan börja läsa mina nya innan middagen. Vi hörs!
 

Fick bl.a. med mig den här som verkar riktigt bra!


Florence + The Machine - Rabbit Heart (Raise it Up)

Vilken helt underbar video!


I've made up my mind, I aint waistin no more time.

Lördag idag, vilket kan betyda fest och vila för de flesta. Men jag ska jobba. Ska försöka jobba två dagar/vecka nu, och som det ser ut med tiderna på jobbet kan jag endast hoppas att de går bra för min del. Det var ett tag sedan jag var där nu. Eller egentligen inte, men en stor omvändning från att ha jobbat typ varje dag i juli och augusti. Hade egentligen velat gå på festivalen i Äggebygård som är idag och imorgon, men ibland så gåre inte som man vill! Jobbar nämligen imorgon med.

Gårdagen var det som sagt Eid och då spenderade jag dagen med min familj, vilket vi alltid gör. Tycker man ska spendera Eid med sin familj och speciellt sina syskon. Även om alla muslimer firar Eid så är det främst en högtid för barnen att fira, alla får presenter och pengar. När vi var små så längtade vi alltid så sjukt mycket till att få vakna upp och få gå till moskén, få klä sig fina och träffa alla släktingar och kompisar. Sen presenterna, vilket barn gillar inte presenter? Så därför tycker jag att man ska försöka spendera dagen med sina småsyskon och göra så att de har det så roligt som möjligt. Vem vill minnas en dålig Eid dag liksom?

Slut babblat nu, ska ta och be nu, sedan klär jag på mig och går till jobbet. Toodles!
 

 


hemmafrugan

Pjuh! Äntligen klar med bakningen! Känner mig verkligen som en riktigt hemmafru, usch. Ska lova mig själv att aldrig stå för bakningen igen. Hoppas de smakar bra nu bara.. Okej, nu ska jag äntligen få sova i min sköna säng (eller madrass då kära mormor sover över). Syster min hade piffat upp lite i rummet med lite nya saker, bl.a. en ny gardin som verkligen täcker hela fönstret. Skööööööönt och mörkt. God najt


its not the size of the boat, its the motion in the ocean

Hello! Imorgon är det Eid, jippi! Ska bli jädrans trevligt när familjen och släkten samlas, speciellt när det har vart så här en tid nu. Ser verkligen fram emot det! Dessutom är jag himla glad över att jag äntligen ska få äta frukost! Det var ett tag sedan jag fick göra det. Så idag har jag hjälpt till hemma, städat, bakat och till sist umgåtts med mina syskon. Vi åkte till stan och kollade runt lite i affärer, lillebrorsan ville kolla ett par ställen. Blir så chockerad över att de växer upp så fort, sen när har min lillebror haft en klädstil liksom!? Sen när började han bry sig om vad han har på sig? Vill att de ska vara mina bebisar för alltid..

Har dessutom vart lite lagom vuxen och gått och röstat. Kändes riktigt häftigt måste jag få säga! Nu ska jag ta och dricka mitt favorit té och vänta på att morotskakan ska bli klar, för sen måste jag baka kärleksmums. Trevlig Eid allihop!
 

 


imagine whirled peace

Äntligen får jag åka hem, imorgon efter skolan så sätter jag mig på tåget från Eskilstuna hem till Stockholm. De här två veckorna har vart riktigt bra för mig då jag har funnit mig till rätta och lärt mig var allt ligger. Awsome! Så imorgon är jag finally home. Har saknat allt!

Har ett otroligt sug efter choklad just nu. Åh, hatar mina kravings.


the heart never lies

Hej! Är hur trött som helst, vet inte varför men mina sömnvanor har blivit lite konstiga. Har legat flera kvällar i rad och bara vridit och vänt väldigt länge. Ångest, hemlängtan, panik och stress. Kanske dessa känslor som får göra sina utspel om nätterna? Väldigt troligt.

Har haft skola idag med vår första uppgift nämligen ett seminarie där vi skulle läsa massa texter och sedan diskutera det i våra grupper. Min grupp består bara av stockholmare vilket var en sjukt smart idé då vi inte behöver pendla ända hit när vi har gruppuppgifter. Wohoo! Under seminariet trodde vi att vi skulle ha en lärare närmarande, åtminstone under en del av tiden, men ingen som kom och lyssnade! Undrar hur hon kommer kunna betygsätta det då..

De sista dagarna av Ramadan pågår nu och fastemånaden börjar lida mot sitt slut. Är så galet trött nu, ska ta och sova efter Tyra Show. För efter det står jag för maten, vart så tacos-sugen igår så jag ska fixa det ikväll. Sedan efter det ska jag nog läsa lite i kurslitteraturen som jag beställde från AdLibris och fick hem idag. SÅ kul. Peace out homies.
 


PERFEKTION

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen: Jude Law är
så sexig att man kan käka upp honom! Daaaaaaamn


RSS 2.0