Varken i luften eller mitt i havet eller genom att leta i bergsklyftor finner man en plats i världen där man kan slå sig ner för att undkomma följderna av onda handlingar.

Jag vill ha chips, godis och choklad. Och glass, herregud självklart vill jag ha glass. När vill jag inte det!? Ska se på "Eat, Pray, Love" som vi har hemma, woop-woop! Den har jag velat se ett tag nu! :) Idag är vi hemma och ser på filmer, vet inte om jag ska iväg och köpa något gott.. Hmm, vi får se. Mitt dilemma. Måste även plugga sen lite grann, annars blir detta en super slapp söndag - just the way I like it!

Btw, varför är det så himla roligt att spräcka finnar?


Skin is caramel with those cocoa eyes.

Hello! Har vart lite dålig när det gäller bloggfronten. Det har inte vart i tidsbrist eller så, utan mest för att jag är otroligt lat av mig. :) Har haft ett par riktigt bra dagar, livet flyter på som vanligt. Är mer och mer nöjd med tillvaron, inte ofta jag brukar säga det. Men har lärt mig att se det fina i livet, och inte endast fokusera och klaga på allt man inte har.

Har jobbat, vart i skolan och gjort allmänt normala saker. Alltså inget speciellt eller out of the ordinary. Idag hade vi föreläsning i Västerås så jag samåkte med ett par tjejer dit vilket var riktigt najs! Mycket billigare än att ta tåg, så himla skönt också. Då kan man liksom sova också och inte riskera att ens väska är borta. Men vi satte på the Voice på hög volym och sjöng med. Min sköna grupp kommer splittras, vi kommer nu delas in i andra tvärgrupper som lärarna har fixat.. buhu. Nu ska jag diska lite, koka té, läsa lite i min bok "Fjärilen i Glaskupan" (som ska läsas inför nästa seminare) samt se på Criminal Minds som kommer vid nio. Najz!

Tillsist vill jag tillägga att jag vill ha en bebi! Kan inte denna man med denna ljuvliga röst ge mig en??????!

 
D'Angelo - Brown Sugar


Ögonen är själens fönster.

Hej! Äntligen helg tänkte jag säga, men helt ärligt har jag nästan ingen koll på dagarna. Skola bara ett par dagar i veckan, ingen rutin liksom. Ingen som klagar här dock! Uppskattar verkligen det. Dessutom så behöver jag nästan inte läsa något till nästa seminarie då det är litteratur som vi pluggade inför förra, som gäller. Bra eller vaddå!?

Igår vart jag i Huvudsta Loppis, haha har vart där alldeles för många gånger känns det som nu. Vart där med Elise och Louise, skulle egentligen inte köpa något, men fick med mig en väska (den fick jag verkligen köpa kände jag eftersom att jag länge har letat efter just en sådan!). Den blev min för 65 spänn, värt! Efter det åkte vi in till stan, kollade ett par affärer till och sedan käkade vi thai-mat i Kungshallen. Mmm! Det blev tandori-kyckling med ris, helt underbart gott!

Idag ska jag endast jobba, börjar 15 och slutar 21. Hoppas ni har en underbar dag!


Heaven must have sent you.

Hola! Sitter nu i lägenheten i Eskilstuna och är t r ö t t. Fick typ en timma sömn inatt skulle jag gissa, kunde inte somna igår! Borde inte tagit så många koppar kaffe igår på jobbet. Hade ett seminarie idag från 9:15-12:00, det gick väl ganska bra. Som sagt så förväntar jag mig alltid att det kommer vara tusen gånger värre än vad det egentligen är.

Kollade upp resultaten jag fick på min individuella uppgift och jag klarade den, woop-woop! Har därför avklarat min första kurs med ett betyg, hoppas den här kursen går lika bra. Tänker nog endast satsa på G i alla kurser, tror inte jag har behov av ett VG, en legitimation är en legitimation! Det känns nu som att jag skriver massa blaj och att orden inte riktigt stämmer rätt, känns som att jag stavar fel.. Ögonen kommer svika när som helst. Klockan är bara ett liksom.. eller är hon två?

Igår när jag hade kommit hem från jobbet fick jag bli matad då vi ska bli både matade och få våra tänder borstade inför en övning, så vi liksom får känna hur det är. Det kändes hur konstigt som helst! Det var så galet obekvämt och trodde verkligen inte att det skulle kännas så. Intressant att få se det från andra perspektivet, det var en nyttig övning helt enkelt.

Nu ska jag se en dokumentär om Ulla-Carin Lindquist, efter det ska jag nog sova en timma. Eller två. Herrrrå!!!1!


haha vad jag älskar GloZell!


On a hot summer day your like a shirt with no sleeve.

Hej! Den här dagen kommer att bestå av ett 14-21 pass, så hela idag är jag på Ekbacken. Ser fram emot detta! Har saknat mina små gubbar och gummor. Ligger nu i sängen och bloggar, vilket faktiskt är lite jobbigt.. Vi hörs  väl senare för nu väntar mig en god och stor lördags-frukost. Hoppas er lördag blir helt magisk! 

d'angelo

så.. otroligt.. het..


böh

Vad är det med mig och alla dessa emotioner den här senaste tiden?! Från att skratta hysteriskt till att böla, klimakteriet vid 19 kanske?!?!?!?! Hehehe.. Känner mig extra känslig på senaste tiden.


Boy you must have lost your way from heaven, could it be for me you came so far?

Hej! Har haft en riktigt bra fredag måste jag säga! Förrutom att ha tvättat massa kläder och storstädat i stort sett hela huset (inte själv dock, pjuh), så har det vart en mycket trevlig dag. Idag skulle Elise (och Anna) firas. Vi vart och bowlade, närmare bestämt disco-bowlade, haha! Det var häftigt med massa neon-ljus och så. Det var galet roligt! Även om jag verkligen SUGER på att bowla så hade jag askul. Men det är ju sällskapet som gör allt.

Det var inte bara därför jag vart så lycklig idag, har nämligen fått hem mitt paket från ActionAid med info om mitt fadderbarn. Världens vackraste lilla flicka på 6 år från Indien. Så fort jag öppnade paketet och såg fotografiet började jag gråta.. Har länge tänkt på detta med hjälporganisationer och hur många tjänar mycket pengar på
välgörenhet, för att stoppa pengar i egen ficka. Men jag tycker inte att man kan dra alla över en kam, alla hjälorganistioner är inte likadana, och med ActionAid kan man följa fadderbarnets/byns utveckling och samtidigt hålla kontakt med barnet. Så jag är inte naiv eller godtrogen som min pappa kallade mig, vi hade världens diskussion om detta och han var tydligen inte så förtjust i hela grejjen. Men men, ibland måste man följa hjärtat. Och mitt hjärta känner verkligen för den här lilla flickan. Känns inte så bra att skriva ut t.ex. namn och annan info, så jag låter nog bli. Kan ni säkert förstå. :)

God natt!


May God bless all.



Sökte på Christopher McCandless precis eftersom att jag hörde ett soundtrack till filmen Into the Wild (som måste vara en av de sorgligaste filmerna någonsin, kanske mest för att den är verklighetsbaserad), han är mannen vars liv gjordes till film för ett par år sedan. Och vet ni vad? Jag började grina av endast den här bilden..
 


hmm

Satt precis nu och gick igenom gamla inlägg från bloggen, och fastnade för ett specifikt från december förra året där jag höll på att snacka om ett schizofreni arbete som jag skrev då och hur intressant det är med psykiska sjukdomar och människans hjärna i allmänhet. Hur fungerar vi? Vad är vår hjärna egentligen kapabel till? Har alltid vart sjukt intresserad av sånt. Anledningen till att jag tar upp detta är eftersom att jag nu under några dagar har funderat på att senare jobba med sjukvård inom psykiatrin. Förstår ni hur häftigt det skulle vara? Det är ju galet spännande, det finns så mycket att ta reda på! Får nog spinna vidare på det här..


Mia Tyler


 


Everybody's got their dues in life to pay.

Har gått ett par dar och sjungit på Ted Gärdestad låtar, fy vad fina texter han har! En svensk skatt var han, tänk så tragiskt det måste sluta.. Så har suttit nu på youtube och lyssnat. Lyssnade mycket på honom för några år sedan haha, skum tjej, inte som alla andra.

Idag hade jag skola, men bara seminarie, i hela tre timmar. Det gick dock helt okej, tror jag klarar mig. Men älskar verkligen våra seminarier, alla säga så himla bra saker, man tänker om lite. Vi har främst tagit upp människan i vården och hur man är själv mot patienter. Det är riktigt intressant eftersom att jag får tillämpa allt vi "lär oss" sen på jobbet. Så på det sättet utvecklas ju jag hela tiden. Vi började vid ett, men klockan tolv mötte jag upp Elin som är min Eskilstuna kompis, den enda jag känner från Husby, och käkade lunch. Det var riktigt trevligt, en rolig tjej är hon!

Efter skolan känns tågresan hem så himla bra! Man känner sig lagom duktig och man slipper tänka på seminariet längre, dumpa skiten eller "kasta den" som Karin från klassen utrycker så fint haha! Har fått en riktigt skön stockholms-grupp, har tur som fick så sköna och roliga människor. Vi är SÅ annorlunda de andra från klassen, "småstads-borna".

Okej, nu tycker jag att jag kan slappa en stund, kanske läsa lite? Var länge sedan jag läste något för min egen skull snarare än kurslitteratur.. IKVÄLL HAR CRIMINAL MINDS PREMIÄR! Shemar Moore, here i come!!!!1!
 

Min andra favvo i serien har tydligen vart model, nämligen
Matthew Gray Gubler. Idealbilden av en söt geek!


Tears in heaven.

Hello! Lite emo rubrik, dock passar inte den mitt humör. Jag mår riktigt riktigt bra just nu, både i mig själv och livet. Har kommit underfund med många saker, dessutom har jag nu förstått att det inte är värt att spendera varken tid eller energi till vissa saker. Jag är nog den mest självkritiska som finns, jag överanalyserar allt jag gör och som händer omkring mig. Det känns superonödigt, och det förstår jag bara nu liksom.

Har haft en bra dag, skrev ett inlägg imorse. Sen dess har jag hunnit vara på biblioteket och plugga med gruppen inför morgondagens seminarium. Har även vart och storhandlat med mamma. Älskar att stöta på underbara och hjälpsamma människor, det är inte ofta man träffa på såna. Ska nu klä på mig för att gå och träna, det blir lite Latin/Zumba - najs! Efter det blir det pluggish. Hare bäst!
 


2010-10-20

God morgon! Vaknade riktigt tidigt för att gå på promenad med familjen. Redan klockan sex var vi och gick. Riktigt duktigt! Det var jobbigt att vakna upp måste jag säga, vi får se om jag orkar det igen. Idag är jag ledig, men ska träffa min grupp för att jobba med grupparbetet i Stadsbiblioteket vid tio. Efter det kommer jag hem och pluggar inför ett seminarie som vi har imorgon. D'oh.

Btw så blev mina cupcakes som jag gjorde igår supergoda. Riktigt goa blev de! 
 


wow

Hur coolt!? En albino påfågel?


 

 

 


HAPPY BIRTHDAY

Idag är ingen vanlig dag, för det är Elise födelsedag, horra-horra-horra! :D Vilken fin vän man har måste jag säga, den här tjejen betyder väldigt mycket för mig. Hoppas hennes födelsedag blir underbar, det förtjänar hon verkligen. <3
 


Rätten att ge upp för någon är den sista rätt man har.

HEJ! Jag är klad shej!

Jag bokade biljetter till Dubai igår, åh är så glad! Hade lite fel angående skolans schema i december, så nu missar jag kanske bara lite föreläsningar ist för praktiken. Så 16e-30e december är jag i underbara Dubai! Okej, vi ska egentligen inte säga vad jag tycker om det landet och dess klyftor, men värmen och dess skönhet får kompensera för allt annat. Och det faktum att jag får en välbehövd semester!

Är ledig idag, vilket betyder att jag ska plugga, men eftersom att lillebror har ledigt så ska vi hitta på något. Tror vi ska baka Cookie-Dough Cupcakes som jag har velat baka nu ett tag. Gott! Måste dessutom ringa jobbet och boka pass, dags att spara pengar! Betalar ändå för min flygbiljett, även fast de insisterade. Men om jag ändå jobbar så måste jag ta mitt ansvar, de får stå för hotell och mat dock hehe. ÅH SHOPPING, det ser jag fram emot! :D 
 


McFearless, oh if only that were my name...

Hej! Skönt att ha jobbat färdigt nu, fick skjuts till och från jobbet imorse, woop-woop! Det tog dock ett tag innan vi kom iväg eftersom att fönstrena var helt frosttäckta så man knapp såg något. Åh, vill verkligen inte ha vinter ännu.. Men får njuta av det lilla som finns kvar av hösten nu.

Väntar nu på att Elise ska komma, sen droppar resten av tjejerna in för tacos och film. Ska bli kul! Ha en trevlig lördagkväll nu. Hörs senare!


Just another chilly october evening.

Hej! Åh Gud vad det är kallt ute! Idag när jag skulle iväg och möta min syster så haglade det galet mycket! Det såg ut som snö, dog lite inombords..

Kom tillbaka hem idag från Eskilstuna, det var skönt att få vila från alla bara under en dag, men även om det  bara är en dag så måste jag ringa hem en massa gånger. Riktig barnunge.

Är lite lagom irriterad just nu eftersom att vi inte har fått veta än om vi kommer hamna i praktikgruppen i december eller inte, praktiken kan man ju absolut inte skippa, men om jag skulle ha föreläsningar så kan man ju bara låta bli och gå. Familjen har nämligen bokat biljetter till Dubai nu i december. KUL! Då får jag ruttna här hemma liksom.. Men, så fort jag får reda på vilken grupp jag hamnar i, och ifall jag bara har vanliga skoldagar, då bokar jag en sista-minuten biljett. Åker till de dit istället. Hoppas allt går som jag vill nu, vill inte ruttna i Sverige under hela vintern. Vill ha något att se fram emot.

Ska sluta vara en surpuppa nu och göra något annat. Familjen ser på Idol, som jag absolut inte vill kolla på, får nog läsa lite. Imorgon väntar ett 7-15 pass på jobbet, och mot kvällen kommer tjejerna hit och vi fixar tacos hos mig! Vad roligt det ska bli :)

Toodles!
 


DUKTIG

Känner mig lagom skyldig just nu, jag bestämde mig igår för att försöka bli nyttigare och sluta med onyttiga mellanmål. Det gick bra hela igår, klarade mig alltså en dag. Och gissa hur det gick idag? Jag åt hamburgare med pommes och läsk till lunch, och till middag åt jag en halv kebabpizza. Mm, jätteduktig tjej, verkligen superstolt! Haha, fett synd ju. Men vad ska jag göra? Lunchen var en mer social situation, vad skulle jag göra? Ta fram en påse morötter i restaurangen? Och pizzan då? Ofta jag ska tacka nej när flickan gick ända till pizzerian för att köpa till oss.. Åh, undanflykter. 
 


 


Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya.

tJA! Är i Eskilstuna idag, hade ett seminarie som jag verkligen fasade. Även om inte jag diskuterade så mycket i början (eller alls..) så började det släppa efter att jag hade min egna lilla presentation på en vårdsituation. Hon tyckte att jag var riktigt duktig, blev asglad. Sen efter det kom lite av trygghetskänslan tillbaka, ni ska se mig vid såna slags tillfällen - det är som att jag är redo för fajt.

Efter skolan gick jag runt stan lite med ett par söta klasskompisar, Karin och Samira. Vi satt och käkade lunch tillsammans innan de drog till tåget och jag åkte hit. Är kvar i Eskilstuna i natt då jag lovade att sitta barnvakt. Det ska bli ganska skönt! Men som den idiot jag är, så glömde jag nycklarna till den här lägenheten hemma, så jag fick sitta i trappuppgången en timma innan flickan kom hem från skolan. Somnade en liten stund har jag faktiskt för mig. Hehe, tar verkligen alla chanser jag kan till att få sova..

Okej, nu ska jag vara social. Sedan är det lite plugg, sen sover jag tidigt för jag är trött som få! Toodles!


Just trying to make ends meet.

Hej! Jag har varit en dålig bloggerska de här senaste dagarna. Mm, fy skäms på mig! Är ensam hemma nu och har pluggat en stund, har skrivit en uppgift inför ett seminarie som vi har imorgon. Hoppas det går bra då, känner mig lite nojjig, för vår lärare som ska sitta där och bedömma oss är sjukt skräckingivande! Vi kallar henne stone-face. Men hoppas inte det skiter sig helt och hållet bara.

Just nu har jag sådan ryggvärk, eller vettefan vad det är, det är typ träningsvärk i ryggen, men det knäcker så galet mycket varje gång jag gör en hastig rörelse. Jag undrar bara, hur gammal är jag!? Dansade iförsig två pass afrikansk igår, det är så galet roligt att man bara måste köra de två passen.

Okej, nu ska jag försöka städa här hemma, sedan ska jag se DH som jag spelade in igår. Måste iväg sen för att köpa SJ-biljetter, hejdå tusen spänn.. Nu drar jag, laterz!
 


recklessly, headlessly in love with you

Hej! Den här dagen har bestått av ett 8-14 pass på jobbet, fick gå lite tidigare då jag hade lovat Shiva att hjälpa till med ett evenemang i plattan som var idag. En kvinna från metro gick och tog massa bilder och våra namn, D'oh, hoppas inte jag kommer med bara..  Det var ett stort evenemang för miljön, det var lite uppträdanden och olika tält där bl.a. Greenpeace och andra stod. Jag var under ett tält vid namn "Dress off, dress on" och hjälpte till. Det är ett par duktiga tjejer som har kommit på idén, konceptet går ut på att man tar med sig kläder som man har hemma och inte använder, lämnar in de och så många plagg som man har hämtat får man byta sig till. Riktigt bra! Som secondhand-shopping, men gratis, och dessutom får någon annnan det du själv inte vill ha. Så slipper man slänga massa saker, det är sjukt hur vi lever i ett slösar-samhälle, fan vad jag skäms ibland. Jag är inte så bra heller, jag erkänner, men jag försöker hela tiden med att ta hand om mina avfall och minska de. Vår familj är en riktig slösar familj, vilket är super-pinsamt, men jag försöker ändra på deras synsätt också. Men vi har en lång bit kvar.

Är lite grinig just nu, har mensvärk och är allmänt trött. Ska ta och städa lite här hemma innan mina föräldrar kommer hem från bion, de ska väl inte få komma hem till ett stökigt hus inte. Haha! Sedan ska jag läsa lite och dricka mitt Roiboos thé som jag äntligen köpte hem igår. Ha en fortsatt trevligt söndag!


Jag har inte blivit räddad av någon prins. Jag har skött räddningen själv.

Hej! Den här dagen har bestått av ett besök i Kista och Erikshjälpen med mamma. Dagarna är så ostrukturerade känns det som. När man gick på gymnasiet var det mer planerad tid, och jag blir bara förvirrad. Känns som att jag nästan måste ha skola varje dag.. Nej nu ska vi inte gå för långt, nejnejnej. Ska inte klaga!

Har vart riktigt jävla spontan idag och klippt bort det mesta av mitt hår. Jag ser ut som en svart, kvinnlig version av Justin Bieber. Haha! Men jag är nöjd, jag gillar ändå inte långt hår, tar sån tid att sköta. Och vilken tur att mitt äggformade huvud passar till kortklippt hår. Tror jag. Skulle dö annars.

Imorgon är det jobb som gäller, 14-21 är jag på Ekbacken. Hoppas jag jobbar med någon skön person nu bara! Ska ta och sova snart, ha det bra!
 


Rejection is the greatest aphrodisiac.

Det var ett tag sedan sist! Livet har rullat på som vanligt, som tur är. Hoppas detsamma gäller er. Kom på att jag saknar att vara liten och bekymmerlös, livet var så mycket enklare då. Jag kom hem igår från Eskilstuna, träffade ett par jättefina vänner, nämligen Elise och Louise vid Hötorget för en fika. Vi begav oss till Bellmans, som officiellt har den godaste morotskakan i stan. Testa den! Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord, det var ett tag sedan man såg de. På gymnasiet sågs man dag in och dag ut, nu måste man nästan boka tid med varandra, fy..

Idag däremot träffade jag Elise och Aldona, Aldona har jag inte träffat på riktigt länge - sedan studenten faktiskt! Det kändes som att vi gick kvar på THG faktiskt, men alla har sitt på sina håll liksom. Det var också riktigt trevligt, vi satt på Espresso House på Odenplan. Fy vad mycket fika det blir, hatar ordet Fika, låter så drygt på något set.. "Kom så tar vi en fika". Blä.

Innan dess var jag på Huvudsta Loppis med mamma, åh, älskar det stället! Fick med mig en två väskor, en sjukt snygg mockajacka och en jättesnygg skjorta för endast 350 spänn. Secondhand shopping måste vara det bästa shoppingalternativet, det är både spännande och otroligt billigt. Och miljövänligt.

Sitter nu hemma och ska sopa golvet, har skjutit upp det aslänge nu haha, mamma börjar bli irriterad. Ska senare dra till Reactor för ett möte. Vi hörs!


have no fear

Fy.. Sitter i högskolebiblioteket och försöker få tiden att gå snabbare, vilket inte riktigt är möjligt. Har lämnat in mitt arbete nu, och jag har alltså inget att göra till 9:15. Ska väl sitta här ett tag vid datorn innan jag börjar. En ny kurs påbörjas idag, en längre och inte lika flummig en. Skönt. Känns som att jag har kaffebrist, sömnbrist och syrebrist. Vill bara soova. Herrå


ooh, baby i love your way

Hello! Är i Eskilstuna nu och ska vara här ett par dagar innan jag åker hem igen. Imorgon ska mitt arbete in senast 07:59  - helt onödigt egentligen. Men är ganska nöjd över att den är klar och att den blev så lång, tänk vad långt man kan komma med att ordbajsa (och att sätta radavståndet på 1,5..).

Har jobbat idag, och dagen gick bra tills en idiot sjuksköterska, som är hatad av alla, kom och förstörde min och alla andras dag. Så himla pryd och kaxig, ville kasta en mugg med saft som jag hade i handen, på hennes ansikte. Men lyckades precis hålla mig från att göra det. Hon har nerver att skälla ut mina kollegor, och saken är att alla låter henne vara på det viset. Kärring äckel, vart så arg idag! Men snäste av henne och hon blev tyst, har lärt mig att inte ta skit från äckel som inte förtjänar ett piss. Lyssna på Grynets visdomsord - ta ingen skit!

Ska fortsätta kolla på "2½ men". God kväll!
 


2010-10-02

Har betalat räkningar, skickat in mitt inlämningsabete och kollat på massa True Blood. Nu är jag redo att sova då jag är trött efter ett 8-16 pass idag, imorgon gäller samma sak. Direkt efter jobbet drar jag till Eskilstuna och stannar där tills på tisdag. Roligt! Dags för lite lätt packning. God fortsatt lördag!
 


Skynda att älska

Hej! Jag sitter här helt tårögd och har precis läst klart boken "Skynda att älska" av Alex Schulman, den var otroligt sorglig och jag har gråtit ett tag nu för slutet var verkligen så tragiskt, samtidigt som det var så bra skrivet. En jättefin bok om Alex och hans relation till sin pappa. Läs den!


How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard.

Oh! Fick precis min sms-avisering från Lycknis, ofta det bara tog två dagar att skicka mina böcker? Skickade efter tre gigantiska böcker (som var slut typ överallt) i onsdag kväll, yes, they are here! Patetiskt att bli så glad över böcker, haha! :)

Sitter nu i Kista Bibliotek och försöker slutföra mitt arbete innnan den här kursen tar slut. Mitt första arbete dessutom, hoppas det går bra bara. Vet inte om jag vågar sikta på ett VG, det verkar vara så himla komplicerat med referenser och blah blah blah.. Refereringen är sjukt avancerat, orka. Okej, ska fortsätta pluggish nu. Roligt!


RSS 2.0